Cursus Journalistiek schrijven

Reportage en achtergrondartikel

Bij journalistieke artikelen staat waarheidsvinding voorop. Maar wat houdt dat in? En wanneer kun je verantwoorden dat iets ‘waar’ is? Het gaat daarbij niet om wetenschappelijke waarheid, maar wel om de betrouwbaarheid van de bronnen. Waarbij geldt dat: 1 bron is geen bron, 2 bronnen ook niet, pas bij drie verschillende soorten betrouwbare bronnen (getuigen, rapporten, onderzoeken, data enz) kun je ervan uit gaan dat iets ‘waar’ is.

Waarheidsvinding

Zoals voor alles geldt ook hier: oefening baart kunst! Wilt je weten hoe ik journalistiek te werk ga? Blader dan eens door mijn gepubliceerde artikelen onder het kopje Journalist.

Opbouw van een journalistiek stuk

Er is geen vast recept voor de opbouw van een journalistiek artikel. Het hangt mede af van het soort stuk dat je wilt schrijven en het medium waarvoor het is bestemd.

In de cursus gaan we in op het schrijven van:

  • Nieuwsbericht
  • Reportage
  • Achtergrondartikel
  • Column

Eenvoudig online platform

De cursus bestaat uit acht dagdelen en wordt online gegeven. Hiervoor maken we gebruik van Whereby. Dit is een eenvoudig platform waarvoor geen app of programma nodig is. Naast klassikaal les maakt het programma ook oefeningen mogelijk, individueel of in tweetallen.

Prijs: 385 euro

Op dit moment staat er geen cursus gepland.

Dag
Tijd
Locatie
Prijs

Aanmelden cursus Journalistiek Schrijven

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.