Cursus Schrijven over vroeger

Verhalende geschiedenis

Je overweegt een familiegeschiedenis te schrijven, een verhaal over iemands leven of een artikel over een bepaald onderwerp uit jouw stad, dorp of streek. In deze cursus leer je de feiten te plaatsen in een historische context. Beeldend en boeiend, zodat het leest als een trein. We gaan in op de rode draad, de opbouw in alinea’s, en het schrijven van scenes. We oefenen tijdens de les en je krijgt telkens huiswerk voor de volgende keer. De opdrachten bespreken we in de les daarop, waarbij eenieder opbouwende feedback geeft en ontvangt. 

Eenvoudig online platform

De cursus bestaat uit zes dagdelen en wordt online of op locatie gegeven. Online maken we gebruik van Whereby. Dit is een eenvoudig platform waarvoor geen app of programma nodig is. Naast klassikaal les maakt het programma ook oefeningen mogelijk, individueel of in tweetallen.

Cursus op maat

Verschillende (cultuur)historische verenigingen hebben al gebruik gemaakt van de mogelijkheid om hun leden een cursus op maat aan te bieden. Artikelen in het blad van de vereniging kunnen zo nog interessanter, boeiender en beeldender worden. Mensen kunnen ook werken aan een eigen historisch verhaal. Een cursus op maat is al mogelijk vanaf zes deelnemers.

Prijs: 299 euro

Voor verenigingen geldt een groepskorting van 15%, u betaalt dan 252 euro per deelnemer bij minimaal 6 deelnemers.

Op dit moment is open inschrijving niet mogelijk. U kunt wel contact met mij opnemen voor een op maat gemaakt aanbod.

Data
Tijd
Locatie
Prijs

Aanmelden Schrijven over Vroeger (voor groepen).

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Het leven van vroeger

Ik heb de cursus Schrijven over vroeger als heel goed ervaren. De docent weet altijd praktische handvatten te bieden. 

De online cursus Schrijven over vroeger vond ik erg leerzaam. De tips over beeldend schrijven, goede overgangen tussen alinea’s en lezen als een schrijver vond ik erg verhelderend. Hoewel de cursus online werd gegeven en iedereen thuis in zijn eigen kamertje zat, was het op een bepaalde manier ook heel gezellig.

De cursus Schrijven over vroeger vond ik erg leuk, gezellig en leerzaam. Ik keek er iedere keer weer naar uit. 

Ik heb deze cursus met plezier gevolgd. Duidelijk gestructureerd waardoor in korte tijd veel inhoud werd behandeld. Als je tussen de bijeenkomsten door daarmee werkt, leer je heel veel. Bij twijfel zeker doen!

Uitleg over de opzet en uitwerking van het verhaal waren erg verhelderend. De stijl van lesgeven was prettig; Janneke heeft oog voor iedere cursist.