Cursus Schrijven over vroeger

Historische verhalen

U wilt een artikel schrijven, bijvoorbeeld over een bepaalde gebeurtenis, een bijzondere plek of een opvallend personage. Om te publiceren in het blad van een historisch vereniging. Of een familieverhaal, gewoon voor uzelf en een kleine kring van lezers.

Wat doen we in de cursus?

In deze cursus leert u feiten te plaatsen in een historische context. Beeldend en boeiend, zodat het leest als een trein. Naast uitleg over de verschillende aspecten van het schrijven, geef ik oefeningen en feedback. Tijdens de les oefent u individueel of in tweetallen of. Na afloop van iedere les krijgt u huiswerk mee. De opdrachten bespreken we in de les daarop, waarbij een ieder opbouwende feedback geeft en ontvangt. 

Online of op locatie

De cursus bestaat uit zes dagdelen en wordt online of op locatie gegeven. Online maak ik gebruik van een eenvoudig platform waarvoor geen app of programma nodig is.

Wat kost het?

Deelnemers betalen 249 euro per persoon bij minimaal 6 deelnemers.
Wilt u overleggen over tijd en locatie? Neem gerust vrijblijvend contact op.

Het leven van vroeger

Ik heb de cursus Schrijven over vroeger als heel goed ervaren. De docent weet altijd praktische handvatten te bieden. 

De online cursus Schrijven over vroeger vond ik erg leerzaam. De tips over beeldend schrijven, goede overgangen tussen alinea’s en lezen als een schrijver vond ik erg verhelderend. Hoewel de cursus online werd gegeven en iedereen thuis in zijn eigen kamertje zat, was het op een bepaalde manier ook heel gezellig.

De cursus Schrijven over vroeger vond ik erg leuk, gezellig en leerzaam. Ik keek er iedere keer weer naar uit. 

Ik heb deze cursus met plezier gevolgd. Duidelijk gestructureerd waardoor in korte tijd veel inhoud werd behandeld. Als je tussen de bijeenkomsten door daarmee werkt, leer je heel veel. Bij twijfel zeker doen!

Uitleg over de opzet en uitwerking van het verhaal waren erg verhelderend. De stijl van lesgeven was prettig; Janneke heeft oog voor iedere cursist.