Levensverhalen

Memoires en (auto)biografieën

Wie veel heeft beleefd, kan veel vertellen. Dat geldt niet alleen voor ondernemers die terugkijken op hun carriere, maar ook voor mensen die anderszins een boeiend leven hebben gehad.

Een historisch verhaal

Ervaringen, herinneringen en inzichten vormen gezamenlijk een verhaal dat ons maakt tot wie wij zijn. Men zegt weleens, wie schrijft die blijft. En dat klopt: wat opgetekend staat, gaat nooit verloren.

Een persoonlijk verhaal, geplaatst in de context van het verleden, is een uitgelezen kans om iets blijvends na te laten voor het nageslacht. Een boek vol ervaringen, doelen, daden, dwaalwegen en successen. Over vallen en opstaan, over onverwachte gebeurtenissen die keuzes kleurden. Terugkijkend, en geplaatst in de tijd, worden besluiten beter begrepen. Opgedane inzichten en diepere lagen komen in beeld.

Genealogie

Stamboomonderzoek is helemaal hot. In een handomdraai kunnen websites aan de hand van uw DNA laten zien waar uw familiewortels liggen. De mogelijkheden om informatie te verzamelen voor een familieverhaal zijn legio. Archieven met verborgen pareltjes zijn steeds vaker goed ontsloten. Gedigitaliseerde krantenbanken bieden een keur aan historische feiten. Foto-albums, dagboeken en brieven geven inzicht in hoe mensen uit uw familie vroeger leefden, hoe zij zich kleedden, hoe ze woonden en hoe ze dachten.

Enkele voorbeelden

Memoires van een avontuurlijke ondernemer

Het levensverhaal van Jelly van Dijk

In opdracht van haar dochter, schreef ik de biografie van Jelly van Dijk.

Saygili & Zn.

Voor Uitgeverij Atlas schreef ik het boek Saygili & Zn, lotgevallen van een Turkse familie in Nederland.

Leven in de schaduw van Auschwitz

Leven in de schaduw van Auschwitz is de biografie van Rits (Bob) Hoek. Rits is achttien als hij onderduikt, eerst als hulpje op een binnenvaartschip, later als knekcht bij een boer in Friesland. Na de oorlog blijkt dat hij de enige is die nog van zijn familie over is. Zijn grootmoeder, ouders en zus zijn in concentratiekampen vermoord en zijn jongere broertje werd vlak voor het einde van de bezetting als Todeskandiaat gefusillerd bij Woeste Hoeve. Het onverwerkte verleden van Rits als survivor heeft grote impact gehad op zijn eigen gezin.

Het boek gaat zowel over de vooroorlogse florerende Joodse gemeenschapen in Groningen, de Achterhoek en Amsterdam, de donkere jaren van de oorlog, als over hoe Rits daarna een bestaan heeft opgebouwd. Een leven waarin voor hem de pijn en het onrecht de Joden aangedaan altijd alles hebben overheerst, heel zijn leven hebben gekleurd.

Meer weten?

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Janneke Donkerlo is een eerste klas journaliste die vakkundig een boek kan ontwerpen, meedenkt en voorstellen doet zodat het door haar geschreven boek echt mijn levensverhaal vertelt. Ook de uitstraling van het boek is voor ons veelbetekend. Kortom: wij zijn heel erg blij met het boek. Echt iets waar we samen trots op kunnen zijn.

Hotse en Aly van Bekkem