Levensverhalen

Memoires en (auto)biografieën

Wie veel heeft beleefd, kan veel vertellen. Dat geldt niet alleen voor ondernemers die terugkijken op hun carriere, maar ook voor mensen die anderszins een boeiend leven hebben gehad.

Een historisch verhaal

Ervaringen, herinneringen en inzichten vormen gezamenlijk een verhaal dat ons maakt tot wie wij zijn. Men zegt weleens, wie schrijft die blijft. En dat klopt: wat opgetekend staat, gaat nooit verloren.

Een persoonlijk verhaal, geplaatst in de context van het verleden, zorgt ervoor dat geschiedenis bewaard blijft voor het nageslacht. Een boek vol ervaringen, doelen, daden, dwaalwegen en successen. Over vallen en opstaan, over onverwachte gebeurtenissen die keuzes kleurden. Terugkijkend, en geplaatst in de tijd, worden ooit genomen besluiten beter begrepen. Opgedane inzichten en diepere lagen komen in beeld.

Onderzoek

Stamboomonderzoek is helemaal hot. In een handomdraai kunnen websites aan de hand van uw DNA laten zien waar uw familiewortels liggen. De mogelijkheden om informatie te verzamelen voor een familieverhaal zijn legio. Archieven met verborgen pareltjes zijn steeds vaker goed ontsloten. Gedigitaliseerde krantenbanken bieden een keur aan historische feiten. Foto-albums, dagboeken en brieven geven inzicht in hoe mensen uit uw familie vroeger leefden, hoe zij zich kleedden, hoe ze woonden en hoe ze dachten.

Enkele voorbeelden

Leven in de schaduw van Auschwitz

Samen met zijn dochter Josette schreef ik het boek over haar vader die als enige van zijn gezin de oorlog overleefde. Over hoe hij trouwde en kinderen kreeg en hoe de pijn en het onrecht de Joden aangedaan zijn leven hebben kleurde.
Uitgeverij Van Praag

Memoires van een avontuurlijke ondernemer

In opdracht van zijn vrouw Aly tekende ik de memoires op van haar man, Hotse van Bekkem. Het werd een verhaal over zijn jeugd, zijn tijd in het leger en zijn ondernemingen.

Het leven van Jelly van Dijk-Brinkman

In opdracht van haar dochter Sabrien, shreef ik de biografie van haar moeder Jelly van Dijk.

Saygili & Zn. – Lotgevallen van een Turkse familie

Voor de uitgever schreef ik het boek Saygili & Zn, lotgevallen van een Turkse familie in Nederland. Het verhaal gaat over Nevzat Saygili die, geboren als bastaard, zich voorneemt om een succesvol ondernemer te worden.

Uitgeverij AtlasContact

Meer weten over wat ik voor u kan betekenen?

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?

Janneke Donkerlo is een eerste klas journaliste die vakkundig een boek kan ontwerpen, meedenkt en voorstellen doet zodat het door haar geschreven boek echt mijn levensverhaal vertelt. Ook de uitstraling van het boek is voor ons veelbetekend. Kortom: wij zijn heel erg blij met het boek. Echt iets waar we samen trots op kunnen zijn.

Hotse en Aly van Bekkem