Jubileumboeken

Een boek als kroonjuweel

Soms heeft een bedrijf of organisatie iets te vieren. Bijvoorbeeld naar aanleiding van een jubileumjaar, na een fusie of een grondige verbouwing. Hoe mooi is het dan niet om een boek te laten maken voor relaties of potentiele klanten.

Een koffietafelboek met hoogtepunten en ontwikkelingen die het vermelden waard zijn. Mooi vormgegeven uiteraard, een echt kroonjuweel.

Lokale geschiedenis

Elke streek en dorp heeft zijn eigen verhalen, helden en lokale tradities. Ze zorgen voor verbondenheid. Daarin hebben lokale historische verenigingen al sinds jaar en dag een belangrijke functie. Ze zijn een bron van veel informatie. Sommige leden hebben zelfs een bepaalde expertise. Artikelen in cultuur-historische tijdschriften zijn in Nederland erg geliefd.

Ontsluiten van lokale informatie
Het ontsluiten van lokale informatie kan ook leiden tot publicaties waardoor grotere verhalen beter bekend raken. Wat is de geschiedenis van een boerderij annex postkantoor uit 1900 dat in de eenentwintigste is verbouwd tot een luxe hotel? Hoeveel onderduikers werden opgevangen in de oorlog en hoe overleefden zij de oorlog? Om maar wat te noemen.

Informatie voor nieuwkomers en toeristen
Ook voor bezoekers of nieuwkomers kan lokale informatie in een boek of brochure interessant zijn. Door gebruik te maken van lokaal aanwezige informatie voegt u echt iets toe. Deze publicaties in winkels of musea vinden vooral gretig aftrek als ze aantrekkelijk geschreven en vormgegeven zijn.

Enkele voorbeelden

Het Groene Ambulancehart

In honderd jaar tijd fuseerden vele ambulancediensten tot één grote organisatie. Van een omgebouwde taxi of een zelf gebouwde EHBO-‘ambulancekar’ transformeerde het ambulancevervoer in het Groene Hart zich tot rijdende ziekenhuisjes.

Uitgegeven door RAV HM

Als muren konden spreken

Een restaurant in Nijtap heeft een bijzondere geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen. Van herberg, winkel, dekstation tot café waar treinkaartjes werden verkocht.

Uitgegevven in eigen beheer

Meer weten wat ik voor u kan betekenen?

jubileumboek

Janneke Donkerlo schreef een boek over de ambulancediensten die fuseerden tot de Regionale Ambulancedienst-HollandsMidden. Het resultaat is meer dan de moeite waard! Janneke heeft er een mooi, rijk geïllustreerd en bovenal leesbaar boek van weten te maken.

Pieter Haasbroek, Directeur Regionale Ambulancedienst Hollands Midden