Lokale geschiedenis

Elke streek zijn eigen historie

Elke streek en dorp heeft zijn eigen verhalen, helden en lokale tradities. Ze zorgen voor verbondenheid. Daarin hebben lokale historische verenigingen al sinds jaar en dag een belangrijke functie. Ze zijn een bron van veel informatie. Sommige leden hebben zelfs een bepaalde expertise. Artikelen in cultuur-historische tijdschriften zijn in Nederland erg geliefd.

ERROR: There is no book with ID als_muren_konden_spreken

Ontsluiten van lokale informatie

Het ontsluiten van lokale informatie kan ook leiden tot publicaties waardoor grotere verhalen beter bekend raken. Wat is de geschiedenis van een boerderij annex postkantoor uit 1900 dat in de eenentwintigste is verbouwd tot een luxe hotel? Hoeveel onderduikers werden opgevangen in de oorlog en hoe overleefden zij de oorlog? Om maar wat te noemen.

Informatie voor nieuwkomers en toeristen

Ook voor bezoekers of nieuwkomers kan lokale informatie in een boek of brochure interessant zijn. Door gebruik te maken van lokaal aanwezige informatie voegt u echt iets toe. Deze publicaties in winkels of musea vinden vooral gretig aftrek als ze aantrekkelijk geschreven en vormgegeven zijn.

Meer weten?

Wilt u weten wat ik voor u kan betekenen?Kijk dan bij Boeken.
Of neem contact op

Geschiedenis van een bijzonder pand in Nijtap