Cursus Overtuigend schrijven

De kunst van het overtuigen

Je wilt een opiniestuk, artikel of informatieve brief schrijven. Hoe verpak je dan jouw boodschap op een heldere, inspirerende manier? In deze cursus gaan we op een speelse manier oefenen met het schrijven van een kernachtige boodschap. Hoe je die kern op een logische manier beargumenteert en opbouwt. En hoe je de tekst voorziet van een boeiend begin, een informatief middenstuk en een sterk slot. Aan het eind van de cursus heb je een stuk dat staat als een huis.

Met bloggen meer bereik

Je wilt door middel van blogs sneller gevonden worden op het Internet. Met inspirerende teksten – gekoppeld aan de actualiteit – verleid je (potentiele) klanten om vaker jouw site te bezoeken. Hoe bouw je een blogtekst op en hoe geef je deze op een aantrekkelijke manier weer? Na de eerste les ga je thuis zelf aan de slag. Vervolgens bespreken we het voorlopige resultaat, daarbij geeft en ontvang je opbouwende feedback. Na de derde avond bespreken heb je een blog of opiniestuk dat staat als een huis. 

Eenvoudig online platform

De cursus bestaat uit drie dagdelen en wordt online gegeven. Hiervoor maken we gebruik van Whereby. Dit is een eenvoudig platform waarvoor geen app of programma nodig is. Naast klassikaal les maakt het programma ook oefeningen mogelijk, individueel of in tweetallen.

Prijs: 159 euro

Aanmelden als groep is ook mogelijk, u krijgt dan 15% korting en betaalt 133 euro pp (bij minimaal 6 deelnemers).

Data
Tijd
Locatie
Prijs

Aanmelden cursus Overtuigend Schrijven

Naam
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Opiniestuk in de krant

Bij het schrijven van mijn opiniestuk voor een lokale nieuwssite heb ik veel gehad aan de schrijfbegeleiding van Janneke Donkerlo. Haar suggesties voor de opbouw en de verwoording van het artikel hebben ertoe geleid dat drieduizend maal op het artikel werd geklikt. Voor twee gemeenteraadsleden was het stuk aanleiding om contact met mij op te nemen.

Erik Wesselius, Ede